1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Game will freeze but will still be running in the background, help?

Discussion in 'Hardware and Software' started by TheFockinGamer, Jul 24, 2017.

  1. TheFockinGamer

    TheFockinGamer Member

    Joined:
    Jul 24, 2017
    Posts:
    3
    Roleplay name:
    Eugene Mcfockin
    So for the past few days I have experienced a issue. When joining chronet and most other servers, my game would visually freeze but will still be playing in the background. All I would see is a solid picture in-game and if I were to move/jump I would hear footsteps and jumping. This would also occur when joining the server, it would show the "sending client info" screen but I can still hear whats goin on in the game in the background. I would appreciate any help, thank you for your time.
     
  2. A2

    A2 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Posts:
    653
    Roleplay name:
    Sydney Hughes
    Try playing in fullscreen windowed mode.
    1. Right-click on the game title under the Library in Steam and select Properties.
    2. Under the General tab click the Set launch options...button.
    3. Enter "-windowed -noborder"
    4. Click OK
    Also make sure your drivers are updated.
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  3. Tony Verducci

    Tony Verducci Premium Member

    Joined:
    Nov 27, 2016
    Posts:
    68
    Roleplay name:
    Tony Verducci
    This happens to me occasionally, I just restart the game and It's fine
     
  4. ᴵᵀ|Kawaii

    ᴵᵀ|Kawaii Member

    Joined:
    Jul 29, 2017
    Posts:
    1
    This happens to me and I set my monitor to 60 hertz in Gmod and it usually works try dat
     
  5. DAWG

    DAWG Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2016
    Posts:
    341
    Roleplay name:
    Eren Diamond
    5. ???
    6. Profit
     
  6. johnny 4 times

    johnny 4 times Member

    Joined:
    Sep 6, 2017
    Posts:
    34
    Roleplay name:
    johnny moe
    This is just an odd source engine glitch. It's a sort of ungraceful crash. It's usually triggered from alt-tabbing.

    If anything, you should consider removing your workshop subscriptions, and deleting the common/garrysmod/garrysmod folder for a clean slate. Just restart the game and it'll recreate the base folders.
     
    • Agree Agree x 1